Google Analytics voegt Informatie uit Google Webmaster tools toe

Auteur : Jorrit Steinz Geplaatst op : 14-6-2011 00:00
Google Analytics start een pilot met informatie uit de Google webmastertools. Belangrijke informatie zoals trefwoordinformatie, aantal impressies en kliks, Click Trough Rate (CTR) en 1 van de meest interessante: de gemiddels positie van de site op een bepaald trefwoord. De geavanceerde zoek en filter mogelijkheden uit Google Analytics zullen ook beschikbaar zijn voor deze data.

Waarom is het belangrijk dat Google Analytics en Google Webmaster Tools worden gentegreerd?
Beide informatiebronnen zijn van groot belang. Google Analytics toont eigenlijk alleen informatie die wordt verzameld zodra bezoekers al op de site zijn. In Webmaster Tools is ook informatie inzichtelijk over de posities en vertoningen in Google. Daarbij wordt ook linkinformatie, positie op bepaalde trefwoorden en andere relevante gegevens getoond welke een mooie aanvulling geven op de informatie uit Analytics.

Google Analytics voegt Webmaster tools toe

In Google Analytics wordt het nu door de nieuwe toevoeging mogelijk om in 1 rapport inzicht te krijgen in zowel de impressies op Google als de CTR en het werkelijke conversiepercentage.Meer te lezen op de Google Analytics Blog

"> %>