Cycleon

Cycleon

De eerste stap van een succesvolle E-commerce strategie met Katana PIM

Productinformatie gestructureerd opgeslagen

Cycleon, de internationaal gerenommeerde retourlogistieke leider voor merken als Nike en Philips, maakt sinds kort gebruik van Katana PIM. Cycleon ontzorgt grote merken uit de high-tech en modewereld door alle retouren voor haar rekening te nemen. De geretourneerde producten bij Cycleon worden als refurbished producten verkocht op verschillende marketplaces. 

Een belangrijke stap in de E-commerce strategie van Cycleon is om de product informatie op 1 centrale plek te krijgen en beheren. Katana PIM is daar de meest geschikte tool voor omdat zij bewezen met gemak meer dan 1 miljoen producten kan verwerken. Vanuit het PIM systeem kan de product informatie worden doorgestuurd naar ChannelEngine die de informatie weer doorzet naar de verschillende kanalen waar Cycleon haar producten verkoopt. 

Katana PIM is ons nieuwe, intern ontwikkelde PIM-systeem. Een PIM-systeem (Product Information Management) is software waarin alle productinformatie van een organisatie gestructureerd is opgeslagen en beheerd kan worden. In plaats van allemaal losse excel-bestanden of verschillende softwarepakketten heb je alles netjes centraal verzameld. Dit vormt de basis voor je productcatalogus die vanuit de organisatie naar verschillende systemen (zoals webshops, ERP software en WMS software) verstuurd kan worden. Een essentieel onderdeel binnen een professionele organisatie.

KAA Gent

KAA Gent

De officiële webshop van de Belgische topclub KAA Gent